Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

Måltiderne er op til 90% økologiske

  • Morgenmad tilbydes kl. 6.30 -7.30, for de børn der kommer tidligt
  • Formiddagsfrugt kl. 9.00
  • Frokost kl. 10.50 – ca. 11.30
  • Gumlemad ca. kl. 14.00

Strandparken har ”Det økologiske spisemærke i sølv”, med økologiprocent på mindst 60-90 procent i alle måltider – ofte ligger vi over 90 %

 

Frokostmåltidet

Frokostordningen vi har, består af lune retter, eller smør selv mad, samt grønt. Det  varmes og tilberedes og anrettes indbydende af vores køkkenpersonale.  Menuerne er sammensat, og de lune retter for-tilberedt fra ”Fru Hansens Kælder”, ud fra Fødevarestyrelses anbefalinger for kost til børn.

Vi har pædagogiske måltider, så vores fokus er især på den gode stemning omkring måltidet, børnenes selvhjulpenhed , kultur og dannelse.

Børnene præsenteres for forskellige råvarer og typer af mad, nye smage, og årstidens frugt og grønt.  Vi samtale med børnene om, hvad vi spiser og hvor maden kommer fra, og hvad der spises derhjemme.

Vi voksne spiser sammen med børnene og er med til at opmuntre dem til at smage nyt mad. Børnene inspirerer også hinanden til at være modige og prøve nyt.

 

Formiddagsfrugt og gumlemad

Formiddagsfrugt og gumlemad (eftermiddagsfrugt) er måltider, som består af økologisk frugt, evt. grøntsager til overes fra frokosten og økologisk rugbrød eller knækbrød.

Formiddagsfrugten kl. 9.00, er dagens første samling i grupperne. Her spiser vi frugt, samtidig med at vi introducerer til dagen lege/aktiviteter/tur. 

Gumlemad spises v. 14-tiden og oftest fælles på legepladsen

Er der børn som hentes sent, som bliver sultne igen, så smører vi lidt ekstra brød v. 16 tiden.

 

Læs nærmere i vores måltidspolitik 

 

Dokumenter